El nou de +500 – 1 ampolla

8,75

Categoria:

Descripció

Parellada i Montonega

Característiques tècniques
La Parellada Montonega o Montonenca és una varietat de raïm blanc que s’ha  adaptat molt bé a cotes més altes de cultiu a les habituals amb la Parellada comú. En les terres de El Pla de Manlleu on l’alçada mínima de conreu és de 500 metres per sobre el nivell del mar, aquest raïm s’expressa a la perfecció. Es caracteritza per ser un cep rústic, resistent a les malalties criptogàmiques i amb gra de pell doble.

Grau alcohòlic: 9,5%vol.

Nota de cata:

  • FASE VISUAL: Tons pàl·lids amb lleugers matisos verds, límpid i brillant.
  • FASE OLFACTIVA: Elegants i delicats aromes que ens recorden a fruites mediterrànies com la poma o la pera, envoltats per una sensació cítrica i refrescant.
  • FASE GUSTATIVA: Entrada suau i equilibrada amb una acidesa ben integrada. Reminiscències afruitades amb espurnes a flors blanques, final agradable i expressiu.

Maridatge: Degut a la seva versatilitat aquest blanc de caràcter fresc i lleuger, ens podrà acompanyar durant tot l’àpat. Bon equilibri gustatiu amb peixos a la planxa o brasa, mol·luscs de petxina i arròs a banda.

Conservació i servei: Recomanem servir a una temperatura al voltant de 6-8ºC.

Reconeixements:

  • Vi sel·leccionat com un dels 10 millors vins blancs de tota la conca mediterrània pel sommelier Josep Roca (Celler de Can Roca, 3 estrelles Michellin). Any 2014.
  • Puntuació Parker 89/100.

Cultiu ecològic

Podeu consultar les vinyes d’on surt aquest vi accedint als següents enllaços:

http://www.plademanlleu.com/detall_vinyes.php?id=BJ929

http://www.plademanlleu.com/detall_vinyes.php?id=BJ998