Orígens 2019-05-07T14:13:06+00:00

Els orígens

Hereus del llinatge iniciat al segle XIV per Bernat Figueras

Des de l’origen fins a l’actualitat

Som els hereus del llinatge iniciat al segle XIV per Bernat Figueras del que consta documentació que acredita la seva presència al Senyoriu de Selma i les Valls de Marmellar en aquell llunyà segle.

Des de llavors i de manera ininterrompuda la família Figueras ha viscut i estimat aquesta terra convertint l’Heretat en una finca pròspera dedicada fonamentalment al conreu de la vinya.

Ubicats a El Pla de Manlleu, (Aiguamúrcia, Tarragona) l’equip de Penedès 500 neix com una branca mes del cep plantat, ara fa 8 anys, amb la creació de l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu (www.plademanlleu.com). Aquesta entitat jurídica aplega a una trentena de viticultors de la DO Penedès , amb la peculiaritat de tenir tots, les vinyes per sobre dels 500 metres d’alçada sobre el nivell del mar. D’aquesta manera, l’àmbit geogràfic de l’Agrupació es el que s’anomena Zona +500, que agafa terrers de tres municipis i dos Consells Comarcals: Aiguamúrcia i Querol (Alt Camp) i La Joncosa del Montmell (Baix Penedès).

De les arrels neix Penedès 500

Actualment, amb l’ànim de donar a conèixer aquesta meravellosa terra i les activitats que es desenvolupen, el conreu de la vinya i la producció de vins es complementa amb una oferta d’enoturisme.

Amb l’organització d’activitats pedagògiques i de lleure busquem que els nostres visitants gaudeixin d’aquest lloc privilegiat i de la feina que es fa.

Vols conèixer els orígens de Penedès 500?

CONCERTAR VISITA