Vins blancs 2019-05-07T14:13:05+00:00

Vins blancs

Protagonista: Parellada – Montonega

Vins propis

Comprar

Vols veure la vinya d'on surt?

   
Varietat: L’avi de +500 es veremar de forma manual el dia 20 d’octubre per així aconseguir una maduració completa de la nostra Montònega del Pla de Manlleu a 600 metres d’alçada. La fermentació es va dur a terme en bóta nova de castanyer de 650 litres durant tres setmanes. Posteriorment una maduració de 4 mesos a la mateixa bóta ens va permetre mantenir la tipicitat d’aquesta singular varietat i la frescor del nostre territori.
Grau alcohòlic: 12.2%vol.
Conservació i servei: Gaudi-lo a una temperatura entre 6 y 8ºC.
Cultiu ecològic
Comprar

Vols veure la vinya d'on surt?

   
Varietat: La Parellada Montonega o Montonenca és una varietat de raïm blanc que s’ha  adaptat molt bé a cotes més altes de cultiu a les habituals amb la Parellada comú. En les terres de El Pla de Manlleu on l’alçada mínima de conreu és de 500 metres per sobre el nivell del mar, aquest raïm s’expressa a la perfecció. Es caracteritza per ser un cep rústic, resistent a les malalties criptogàmiques i amb gra de pell doble.
Grau alcohòlic: 9,5%vol.
Conservació i servei: Recomanem servir a una temperatura al voltant de 6-8ºC.
Reconeixements:
  • Vi sel·leccionat com un dels 10 millors vins blancs de tota la conca mediterrània pel sommelier Josep Roca (Celler de Can Roca, 3 estrelles Michellin). Any 2014.
  • Puntuació Parker 89/100.
Cultiu ecològic

Altres vins de la zona

Comprar
Comprar
Comprar
  • Les veremes de la zona són tardanes, finals de setembre fins a mitjans d’octubre, degut a l’alçada que estem sobre el nivell del mar. Algun any fins i tot hem arribat a veremar amb alguna primerenca nevada.
  • Decidim els dies de verema en funció de cada varietat buscant el moment òptim de recol·lecció, i per tant les millors qualitats organolèptiques.
  • Pels nostres vins i caves la verema és manual per no fer malbé el raïm.
  • Tant el moment com la forma de recol·lecció es fa per aconseguir  transmetre la tipicitat de la zona i quedi envasada en els nostres vins i caves.
  • Un cop el raïm arriba al celler el tractem ràpidament amb neu carbònica per tal de refredar-lo i evitar fermentacions abans d’hora. Fem premsats lleugers per aprofitar només el most flor.
  • Tota aquest procés és coherent amb la nostra filosifia de desitjar que quan obriu alguna de les nostres ampolles experimeteu amb tots els sentits la zona +500.